Tytuł:
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. T. 2 / Marian Grzymisławski [Red.], Małgorzata Moszak [Red.]
Autor:
Wydanie:
Wyd. 3
Wydano:
Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN , 2022
Opis fizyczny:
(XX)619 s.
ISBN:
9788301222864
Hasła przedmiotowe:
- Dietetyka
- Dietoterapia
- Dietetyka - zdrowie
- Niemowlę
- Dziecko - żywienie
- Młodzież - żywienie
- Sport - żywienie
- Rekreacja
- Ciąża - żywienie
- Karmienie piersią
- Osoby starsze - żywienie
- Dietetyka - niedobory
- Choroby dietozależne
- Jama ustna - choroby - żywienie
- Cholesterol
- Układ trawienny - choroby - żywienie
- Serce - choroby
- Układ sercowo-naczyniowy - choroby - żywienie
- Nadciśnienie tętnicze - żywienie
- Cukrzyca - żywienie
- Alergie pokarmowe
- Wątroba - choroby - żywienie
- Trzustka - choroby - żywienie
- Nerki - choroby - żywienie
- Dna moczanowa - żywienie
- Układ moczowo-płciowy - choroby - żywienie
- Układ kostny - choroby - żywienie
- Osteoporoza - żywienie
- Nowotwory - żywienie
- Nadwaga i otyłość
- Jadłowstręt psychiczny
- Bulimia
- Żywienie pozajelitowe
- Żywienie dojelitowe
- Niedożywienie
- Żywienie zbiorowe
- Opieka zdrowotna
- Uzdrowiska
- Pacjent
- Komunikacja
- Dietetyk - zawód
- Gabinet dietetyczny
- Dietetyka - interakcje
- Technologia gastronomiczna
Nr Inw. | Sygnatura | Status | |
---|---|---|---|
3935 M | Wypożyczalnia SWSM | Dostępna | Zamów>> |
3936 M | Wypożyczalnia SWSM | Wypożyczona do: 2024-05-31 | |
3937 M | Czytelnia SWSM | Dostępna | Zamów>> |