Tytuł:
Żywienie człowieka. T. 1. Podstawy nauki o żywieniu / Jan Gawęcki [Red.]
Autor:
Wydanie:
Wyd. 4 - 1 dodr.
Wydano:
Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN SA , 2023
Opis fizyczny:
(XXIV)715 s.
ISBN:
9788301221164
Hasła przedmiotowe:
- Dietetyka
- Żywność
- Historia - dietetyka
- Fizjologia
- Układ trawienny
- Apetyt
- Trawienie
- Metabolizm
- Energia
- Składniki odżywcze
- Węglowodany
- Tłuszcze
- Białka
- Składniki mineralne żywności
- Woda
- Witaminy
- Wartości odżywcze
- Żywność - przechowywanie
- Żywność - technologia
- Przemysł rolno-spożywczy
- Dodatki do żywności
- Żywność - zanieczyszczenia
- Żywność - toksykologia
- Kwasy nukleinowe
- Genetyka
- Dietetyka - normy
- Dietetyka - planowanie
- Dietetyka - badania
Nr Inw. | Sygnatura | Status | |
---|---|---|---|
3934 M | Czytelnia SWSM | Dostępna | Zamów>> |