Tytuł:
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
Autor:
Wydanie:
Wyd. 3 uzup. (dodr.)
Wydano:
Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL , 2012
Opis fizyczny:
670 s. ; 25 cm
ISBN:
978-83-200-4257-3
Hasła przedmiotowe:
- Dietetyka
- Żywność
- Dietetyka - normy
- Witaminy
- Białka
- Składniki odżywcze
- Metabolizm
- Wartości energetyczne
- Gospodarka wodno-elektrolitowa
- Równowaga kwasowo-zasadowa
- Wartości odżywcze
- Węglowodany
- Tłuszcze
- Surowce mineralne
- Dietetyka - planowanie
- Jadłospisy
- Żywność funkcjonalna
- Probiotyki
- Prebiotyki
- Żywność modyfikowana
- Żywność - bezpieczeństwo
- Edukacja żywieniowa
- Diety - rodzaje
- Dietoterapia
- Cukrzyca - żywienie
- Nadwaga i otyłość
- Dna moczanowa
- Układ sercowo-naczyniowy - choroby
- Nadciśnienie tętnicze - żywienie
- Miażdżyca - żywienie
- Nowotwory - żywienie
- Zatrucia
- Dieta ketogenna
- Jelita - choroby - żywienie
- Układ trawienny - choroby - żywienie
- Jama ustna - choroby - żywienie
- Wątroba - choroby - żywienie
- Trzustka - choroby - żywienie
- Nerki - choroby - żywienie
- Żołądek - choroby - żywienie
- Dieta bogatoresztkowa
- Dieta łatwo strawna
- Dieta beztłuszczowa
- Dieta niskoenergetyczna
- Dieta bogatobiałkowa
- Dieta bezresztkowa
- Dieta niskowęglowodanowa
- Dieta płynna
- Dieta papkowata
- Dieta o zmodyfikowanej zawartości kwasów tłuszczowych
Nr Inw. | Sygnatura | Status | |
---|---|---|---|
1557 M | Wypożyczalnia SWSM | Dostępna | Zamów>> |